woensdag 24 november 2010

Tot snot en besnuit *)

Op 10 kilometer hoogte:
Het vliegtuig naar Washington is misschien voor 60% bezet. D’r moet dus geld bij vandaag. De gedroomde ligplaats gaat aan mijn neus voorbij. De armleuningen kunnen niet meer tot tussen de rugleuningen worden opgetrokken, maar blijven in irritant half erecte stand 45 graden omhoog staan. Er zijn wel mannen die het proberen mar mij trekt het niet.Lig je met je buik naar de rugleuningen, dan geeft dit een merkwaardig effect, zo’n porrende pook in je buik. Met je rug naar de leuningen, dus die zelfde pook in je rug, lijkt me ook geen pretje. Lidy confiskeert de aisleseat in de middenrij en de stoel daarnaast en die daarnaast, zodat ze lekker met opgetrokken knietjes kan zitten. Ik blijf op rij 21 en installeer de twee trolleys als een voetenbank voor mij.

Achter mij zit een vreemde snuitert met verhoogde slijmvlieswerking onsmakelijke geluiden te maken. Dit leidt tot vervroegde implantatie van Teleton’s oorpluggen. Hier aan boord serveren ze de lekkerste gegrillde kip met couscous die ik ooit aan boord van een vliegtuig heb gegegeten. De wreck van de Potbelly’s staat ook nog in de maag dus de punten en de strepen van het United maaltje gaan helaas ongebruikt retour afzender. Evenals de salade en het broodje, of wat daar voor moet doorgaan. De de triple chocolate brownie verhuist naar Lidy, zij had voor de pasta gekozen en dat was een sof.

In de eerste klas zit een verwarde man. Hij wil maar steeds bij ‘ons’ naar het toilet, maar telkens als deze bezet blijkt te zijn, gaat hij terug naar de business class “I’m so very, very sorry” mompelend. Hij is nu al een keer of tien keer langs geweest in zijn pyama en ik vraag me af of hij niet lekker bij z’n eigen kan gaan zitten sauzen of bouten. Hopelijk serveren ze hem, voor het gordijntje, een straffe whiskey on the rocks. Daar wordt ‘ie wel rustig van.

Wij passagiers soezelden langzaam weg. De purser kwam op het idee de goegemeente in drie talen een hele goede nacht te laten wensen, zodat het hele vliegtuig weer klaar wakker was. Gelukkig telde de plussectie slechts vijftig plussers en geen kinderen, dus iedereen draaide zich op zijn of haar zij en een weldadige rust kwam over ons die duurde tot ons boven The English Channel een ontbijtje kregen aangeboden waar de honden geen brood van lustten. Hoe durven ze me daar voor wakker te maken….

Thuis, met beide beentjes weer op de verwarmde vloer:
Wij waren prima voorbereid, aten nog een banaantje van de Walmart en zagen, precies op tijd, de lichtjes van Brussel onder het toestel doorschieten. De koffertransactie werd aanvankelijk op baan 4, daarna op baan 5 en tenslotte op baan 7 voorgesteld hetgeen tot hilarische taferelen leidde. Extra ingewikkeld werd het doordat alle toiletgroepen, uitgezonderd die van baan 1, hors concous waren. Bij de controle van de koffers was men druk met het uitpakken van andermans smokkelwaar. Net als op de snelweg resulteerde dit in een lange rij kijkers, waardoor wij net het shuttlebusje van 8:00 naar het Ibishotel misten.

10 minuutjes wachten bij een temperatuur van 4 graden Celcius maakte dat we ons ten volle realiseerden dat we weer thuis waren. De Columbia jas, zonder veiligheidstag maar met extra dikke voering, draaide op volle toeren. Eventjes geduld nog en het busje kwam zo en binnen de korste keren draaiden wij onze kofiebruine Franse Mademoiselle de E19 op. Heerlijk om weer een stevig lederen stuur door je handen te voelen glijden en je niet hoeven te bekommeren of je de lichten wel aan hebt gedaan.Bij de eerste spetterjes regen, floepten de ruitenwissers ‘van eiges’  aan en zo heeft Teleton het graag. De thermostaat joeg de temepratuur in een mum naar 21 graden, een gezellige Vlaamse klessebes vertelde over de enorme drukte op de weg richting Bruxelles en wij zagen de file aan de andere kant van de weg staan en tuften zonder de automatische piloot een keer van de wijs te hebben gebracht, richting Roosendaal.

Vergeten zijn de korte boksen, de automagically openende schuifdeuren van de de witte Dodge, de verfrissende wind van de airco die tot ver onder de lakens reikte. Geen blauwe luchten meer, met witte wolkjes. Geen CiCi’s, Cracker Barrel, Five Guys en Potbelly’s maar boerenkool met worst en bruine boterhammen met kaas….

Een veelgestelde vraag van familie, vrienden en buren is: “En….wanneer gaan jullie weer?” Hoewel Teleton vandaag al weer voor slechts 440 euro prima tickets bij United voor het vroege voorjaar heeft gevonden, denken we er nog eens over. Net als over de nieuwe gordijnen, de televisie, de geluidsinstallatie, de eetkamertafel en stoelen en de ziektekostenverzekering. Want dat zijn de vraagstukken waar we de komende tijd mee te maken. Genoeg dus om de stemming er in huize Teleton optimaal te houden!

Alle volgers en lezers (de teller staat tot mijn verbazing toch weer op meer dan 10.000 hits, wat kan het een ander nou schelen wat ik in de korte boks uitvreet, maar goed) worden weer buitengewoon bedankt voor de belangstelling. Alle mensen die op het blog gereageerd hebben ook heel erg bedankt, het was niet nodig geweest (dat hadden jullie nu niet moeten doen, maar dadde ge bedankt zijt, dawitte…) maar het helpt natuurlijk wel geweldig om een dagelijks berichtje te schrijven. Mocht er nieuws van het Floridafront zijn, dan laten we dat zeker weten. Tot die tijd: blijf braaf en gezond!

Met vriendelijke groeten van Lidy & Ton

*) Tot snot en besnuit is een familiegrapje waarmee gedoeld werd op een vooroorlogse Haagse dominee die de letter ‘l’ niet goed kon zeggen en hiervoor in de plaats de letter ‘n’ misbruikte. Dit leidde tot de prachtige zin: ”En dan zingen wij nu, tot snot en besnuit, God is mijn nicht….!”

18 opmerkingen:

 1. welkom thuis in ons erg koud landje met helaas alweer sneeuw in verschiet.

  Heb iedere ochtend met plezier jullie verhalen gelezen.

  Hoop in de toekomst dat er weer wat bij mag komen vanaf het florida grond gebied en misshcien ook nog eens een berichtje vanaf huize Teleton.

  Ton en Lidy hartelijk bedankt maar da witte he(Beetje bosch haha)

  gr Lea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ton & Lidy, welkom thuis in de kou. Tickets voor 440,-in het voorjaar, wij betaalden 628,-. Ik zou er nog eens over nadenken, you only live once!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat er in Roosendaal wel te vinden is en niet in Orlando zijn de overheerlijk worstenbroodjes van bakker Nagelkerke.
  Ook de eierkoeken zijn daar erg lekker.
  We hebben jullie met veel plezier gevolgd en hopen uiteraard dat jullie in het voorjaar weer gaan.
  Succes met de jetlag en vooral de kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom thuis.
  Helaas is het weer voorbij, ook voor ons.
  Hoe moeten we de dag nu starten zonder smeuige verhalen..
  Bedankt en Groet
  Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom thuis, het is even een omschakeling, maar je hebt een lekkere warme jas om te gebruiken.

  succes met de Jetlag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mogen wij jullie bedanken voor het heerlijke gadelijkse portie leesvoer. We keken er dagelijks naar uit..


  Tot een volgende keer, we zijn dan weer van de partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, boerenkool met worst en bruine boterham met kaas ! Bedankt weer voor de entertainende verhalen. De verse aardbeitjes zijn gelukkig weer beschikbaar, begrijp ik; ik kijk er al naar uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De eerste pan ECHTE erwtensoep is hier al gekookt vorige week, de boerenkool zal niet lang op zich laten wachten. Fijn dat jullie ook de oversteek weer heelhuids hebben gemaakt, succes met sneeuwschuiven dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom thuis ! Mooie prijs die 440 euries. Niet over nadenken, gewoon boeken, door meer zonlicht leef je langer ( is wetenschappelijk bewezen).
  Bedankt voor de mooie verhalen en tot het voorjaar. Ina en Arjan Snoeij

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Welkom Thuis !!!!

  De Franse Mademoiselle zal inderdaad steviger aanvoelen dan de American Girl, alhoewel je dat eerder andersom zou verwachten ;-).
  ( Overigens zijn wij nog steeds in de markt voor een Franse- danwel een Amerikaanse SUV, zoals je weet )

  Onwijs bedankt voor je prachtige en onderhoudende blog, die elke dag tijdens de 'morning coffee @ the office' voor een grote glimlach op m'n gezicht zorgde :-)

  We gaan ons best doen om vanaf eind volgende week weer een leuke blog op te leveren vanaf Cane Island. De weersverwachting is nog steeds goed en daardoor is ook de stemming in Huize Penpe natuurlijk opperbest.

  Groetjes,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Welkom thuis en sterkte met de kou. Jullie hebben in ieder geval wel een heerlijke portie zon vitamientjes gehad en kunnen er even tegen.
  Hartelijk bedankt voor je schitterende verhalen, ik heb ervan genoten en zat vaak met een grote glimlach jullie blog te lezen.
  Tot een volgende keer,
  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij zijn helaas verplicht met de kindervakantie's te gaan en zitten enorm tegen de prijzen voor die periode aan te hikken, want het is fors duurder dan dit jaar, maar ik hoop dat jullie in het voorjaar weer gaan, kan ik ook weer een beetje meegenieten. Bedankt voor je geweldige mooie penstreken.
  Gr, Mariska
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Welkom thuis en bedankt voor het mee genieten en het meesterlijke schrijfwerk.

  Groetjes Afrim, Natasja en Ryan. SasEs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welkom thuis! Laat de winterse kost hier maar goed smaken.

  Soms moet je keuzes maken, dingen in huis of op vakantie. Hier hangt ook sinds vorige week een vakantie tegen de muur (CV ketel, maar ja dan maar wat langer voorpret tot mei 2012!

  Bedankt voor het blog, het was wederom leuk om te lezen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ton&Lidy
  Welkom thuis en niet te lang wachten met boeken voor die prijs want we kunnen niet zo lang zonder jullie blog
  Bedankt en gauw de volgende

  Gerrit&Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aan al het goede komt een eind. En ik zeg maar zo. Agge mar leut et gehad!
  En boerenkool met worst en boterhammen kaas, zijn zo gek nog niet voor een maandje of 3 :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Welkom thuis!! Bedankt wederom, het een waar genoegen om de vakantie te volgen. Ik kijk alweer uit naar de volgende reis :)

  Groet,
  Twan

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Welkom thuis!!!
  Heel erg bedankt voor het weer mee genieten van jullie vakantie.
  Ton het blijft meesterlijk hoe je alles steeds weet te beschrijven.
  Wens jullie alle goeds en ik hoop dat jullie weer snel de Florida zon op zullen gaan zoeken!
  Nogmaals dank!
  Groetjes Lucy (Disney fan)

  BeantwoordenVerwijderen