donderdag 11 november 2010

Mickey’s very merry Christmas

IMG_2018 Het is natuurlijk zeer vleiend als er vraag is naar foto’s van Teleton’s loodgietersdecolletee. Maar geloof mij nu maar, sommige dingen kan je beter voor je of, in dit geval achter je houden! Ennne… scherpe loopings, steile glijbanen, ze zijn allemaal niet voor Teleton weggelegd sinds de neuroloog een vergroeide wervel heeft vastgesteld, waar zo maar door een onverwachte beweging een zenuwtje door klem kan komen te zitten. Naast helse pijn is het uitvallen van een been toch een goed aanleiding om hier niet te wild te doen want, zoals wij allen weten is het op een been kwaad kersen eten…..Voor belangstellenden: van de linnenkast springen is er sindsdien er ook niet meer bij maar verder mag ik van de dokter gelukkig nog alles gebruiken, behalve de buurvrouw. Heel attent dat u er naar vraagt…..!

IMG_2030Vandaag was er geen Mickey’s very merry Christmas party. Dus togen wij naar het Magic Kingdom om gratis van het kerstschouwspel te genieten. Het park is immers voor een groot deel geheel in de very merry kerststemming, compleet met Kerstliedjes. OK, wij kregen geen gratis chocolademelk en we realiseren ons dat we best wel wat van de speciale sfeer missen, maar we doen het er gewoon mee. We kunnen onze centjes maar een keer uitgeven en we hebben nu eenmaal besloten om onze dollars in een tweejarig Aquatica ticket te stoppen.

Gezien bovengenoemde hernia, die zich overigens de laatste tijd bijzonder koest houdt (knock on wood….) beperkten we ons met plezier tot de lullige, maar daarom niet minder lollige attracties zoals de Pirates (ook nog niet zo simpel om soepel i n de bootjes te glijden…) It’s a small world (idem, maar met twee minuten wachttijd laat je zo’n buitenkansje toch niet glippen) en Mickey’s PhilharMagic.  Hier troffen we een vader met zijn dochter in de IMG_2047rij voor ons. De man had voor aanvang van de show al op zeker vijf verschillende plekken gezeten. Ook toen de show eenmal begonnen was, struikelde hij met zijn 3D goggeltjes nog van de ene naar de andere stoel. En dan te weten dat alle plekken in dit theater uitstekend zijn. Zijn keuze viel uiteindelijk op de lege stoelen voor ons. Nog niet erg, tot hij zijn dochter op schoot nam en twee zwarte Mickey-oortjes in 2 D mij het zicht ontnamen. Dat de kleine meid voortdurend haar handjes nog eens uitstak om de 3D muziekinstrumenten, koekjes of characters aan te raken kan Teleton ook nog billijken. Maar toen bleek dat pa in zijn tomeloze enthousiasme ook zijn handjes uitstak, vooral als Tinkelbel of Jasmin in beeld waren, dreigde de stemming voor het eerst deze reis om te slaan.

IMG_2147 De show duurt niet lang en we kunnen er in meespelen, dus was de ergernis ook van korte duur. Pooh was in winterslaap en Mad Teaparty kreeg juist vandaag een likje verf. We bekeken de Celebrate come true parade vanaf een terrasje. Bij het vallen van de avond keken we naar de show die voor het kasteel werd opgevoerd. In afwachting van d’n Optocht en het vuurwerk aten we garnalen met een frietje. Na de maaltijd tekende het prachtig verlichte kasteel zich af tegen de pikdonkere avondlucht. Wij bekeken Spectromagic vanf de brug naar Tomorrowland en bleven zo nog een beetje uit het gedrang. (Lees; als je niet ondersteboven gereden wil worden door blindgangers in een invalidewagen of asociale buggybestuurders, bekijk de optochten dan van een afstandje..) We kuierden op ons gemakje de Mainstreet uit in de wetenschap dat het vuurwerk vanaf de ferryboot ook zeer aantrekkelijk is. Net voor de Grand Finale meerden we af, zodat we dit laatste stukje vanaf de Plaza konden zien.

 

En rond half negen vonden wij de Dodge terug op Goofy 50. Volgens de thermometer was het nog 68 graden Fahrenheit, een lekkere temperatuur voor een Chrismasparty, lijkt mij. Terwijl Rick en Mandy, hopelijk op een oor en op tien kilometer hoogte op weg naar huis zijn en Roberto en Wendy rond deze tijd hun appartement hier binnenwankelen na een vermoeiende reis, kijken wij tevreden terug op alweer een heerlijke dag. De stemming is meer dan goed en ondanks het verscheiden van Nel Veerkamp ( wat moeten we toch zonder haar…) ziet het er niet naar uit dat daar enige verandering in komt.

5 opmerkingen:

  1. We zien op de foto's weer prachtig blauwe luchten dus dat betekend dat het in The Sunshine State goed toeven is. En dan op zo'n dag heerlijk op het gemakkie kuieren door Magic Kingdom, wat wil een mens nog meer...

    En die stemming, die blijft maar opperbest he !!

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig voor ons allemaal want dan kunnen wij ondanks vertrek van Rick en Mandy nog even mee blijven genieten van jullie uitstapjes en stemmingen!! Heel erg fijn!
    Gr,
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie dag weer Ton! Veel plezier de komende dagen nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig hebben we de blogs nog om ons vakantie gevoel nog vast te houden. We zijn immers alweer 2,5 uur thuis... Je hebt fraaie foto's geplaatst Ton, en we hebben genoten van het verslag..
    En inderdaad je moet soms echt wegspringen door een vandaal achter een buggy.

    Nog heel veel plezier, en tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk die overdreven Amerikaanse Disney kerstsfeer! Ik blijf als officieel "kerstkuiken" daar van genieten. Ben helemaal jaloers als ik dat zo lees. De MVMCP is geweldig, maar ook wij hebben er dit jaar voor gekozen om het over te slaan...
    Veel plezier nog en geniet, geniet, geniet (drie dubbel dus!)

    BeantwoordenVerwijderen