maandag 22 november 2010

Het zit er weer op

Het was vandaag een beetje sombere dag. Er was minder zon dan anders door de zware bewolking en de temperatuur bleef ook rond de 24 graden hangen. Een mooie dag dus om je biezen te pakken, voor de laatste boodschapjes, wat wissewasjes te doen, de ergste gebruikssporen van het porcelein te boenen, in te checken en je galgenmaal te gebruiken.

En dat is in het kort dan ook wat ons vandaag bezighield. De koffers gingen op bed in de tweede slaapkamer en op wat spulletjes die we morgen nog nodig hebben, zijn ze al lekker vol. Het inchecken verliep foutloos, we hebben nog wel even een aisle seat ingeleverd voor een stoel in het midden, zodat we tenminste een trolley onder de stoel voor ons kunnen proppen. Het toestel naar Washington was zo te zien afgeladen, maar op de vlucht naar Brussel zag ik nog erg veel lege plekken. Vannacht droom ik van een hele lege rij stoelen, zodat ik mij languit over de oceaan kan laten vervoeren. Maar mocht dit niet zo zijn , onze stoelen op rij 21 H en J bieden ook ongekend veel ruimte en met de trolleys als voetensteun is het daar ook comfortabel toeven, hoor.

De ceremonie van het strippen van de tulp heeft inmiddels plaats gevonden. De Dodge is weer onherkenbaar wit…..We hebben weer onvoorstelbaar veel plezier van de tulp gehad en we hopen dat hij nog eens met ons mee wil….Je valt er echt mee op, vooral de Disney parkeermeisjes op de Segways beloonden ons maar al te vaak met een vette knipoog en een thumbs up. Hey, I like that….!

Van het Benelux trio dat momenteel Cane Island onveilig maakt, waren wij het eerst hier, dus is het niet meer dan logisch dat wij ook als eerst plaats maken voor de volgende lichting. Onze Belgische Buurtjes Wendy en Roberto en Vincent en Dianne met de kleine Thijs blijven nog een paar daagjes. Wij wensen ze nog veel plezier hier en voor later deze week ook een goede reis.

Voor de lezers die hun decembervakantie nu met rasse schreden zien naderen, hou nog even vol! Florida is klaar voor jullie, de sfeer is fantastisch, alles is tiptop verzorgd dus jullie wacht een heerlijke vakantie. De prijs van een doosje aardbeien is inmiddels gezakt tot onder de vier dollar, maar aan de voorraad te zien, is de handel nog dun. Opvallend is dat de benzineprijs vrijwel overal tussen de $2,75 en 2,80 schommelt en dat er in de afgelopen weken nauwelijks verschillen waren. Dat hebben we wel eens anders gezien.

In 2010 hebben wij in totaal negen weken met veel plezier op Cane Island vertoefd. Onze Disney tickets gaan al vanaf  2 december 2009 mee, wat betekent dat zij ons in totaal twaalf weken toegang tot de vier Disneyparken hebben verschaft. Wij vinden zelf dat deze flinke investering in ieder geval de moeite waard is geweest. Toch hebben wij de kaartjes nog niet verlengd. We willen eerst meer duidelijkheid over de planning van volgend jaar. De prijs van de vliegtickets is aanzienlijk hoger geworden en we gaan nog eens driftig rekenen om te zien hoe we daar mee om moeten gaan. Of het er nog inzit om twee keer per jaar te vliegen? Wie weet! Deze low budget najaarsvakantie was per slot van rekening ook niet gepland…..

Voorlopig rest ons niets anders dan, in de vertrouwde opperbeste stemming, de terugreis te aanvaarden. Het is mooi geweest, het zit er op, de bagage zit er in en wij zijn dankbaar voor drie heerlijke weken. Dankbaar ook, dat we met ons blog weer veel lezers hebben getrokken, waarvan een aantal in stilte heeft meegelezen maar er waren ook dagelijks hele leuke, lieve, hartelijke reacties en complimenten. Hoewel ik van harte hoop de terugreis voor een groot gedeelte in dromenland te verkeren, volgt er natuurlijk nog een verslagje en een epiloog. Wij nemen dus nog geen afscheid, maar melden ons nu wel vanuit Cane Island af. Tot aan de andere kant van de oceaan!

14 opmerkingen:

  1. heel leuk dat we toch weer de kans hebben gehad om jullie te volgen. Dat was wel bijna anders geweest ;) blij dat je van gedachte bent verandert want wij hebben veel plezier met je blog gehad.

    een veilige reis en tot aan de andere kant !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton & Lidy,

    Wij moeten nog een kleine 2 weekjes volhouden tot aan ons vertrek naar Cane Island, maar de stemming is al opperbest dus dat gaat ons wel lukken !!

    Groetjes, een goede reis en tot horens aan de andere kant van de oceaan,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zit er weer op. Maar wat hebben jullie weer genoten! En ook ik heb weer onwijs genoten van de prachtige verhalen die ik iedere dag weer voorgeschoteld heb gekregen. Dank daar voor.
    Ik wens jullie een hele comfortabele reis terug naar huis en we kijken nog even uit naar de afsluiter van dit blog.
    Groetjes Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het blog het was weer erg leuk, alvast een prima vlucht/reis terug. En we wachten op het slot...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat het er weer op zit maar een hele fijne reis terug en hopelijk tot ziens

    groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ontzettend jammer dat het er weer op zit, voor jullie, maar natuurlijk ook voor ons, want na de krant 's morgens was het toch erg gezellig om (als het werk het mogelijk maakte) met een bammetje er bij de verhalen te lezen.

    Ik hoop dat je droom uit komt en dat je je heerlijk kan uitstrekken in een hele rij en lekker fit op Nederlandse bodem staat.
    Fijne reis en tot snel.

    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goeie terugreis beiden! Het was weer een voorrecht om iedere dag jouw stukkie tekst te kunnen verorberen. We gaan nu maar weer wachten op de volgende reizigers.

    Groeten,
    Twan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel voor dit heerlijke reisverslag!!!!
    Ik ben zooooo blij dat je toch hebt besloten heirmee door te gaan want ik zou werkelijk waar niet weten hoe zonder te moeten.
    Mede daarom hoop ik ook echt vannharte dat jullie volgend jaar weer de middelen vinden om minimaal 1 reis te maken naar Florida.

    Hele fijne en veilige terugreis gewenst!!!

    Emiel en Yvette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ton en Lidy,

    Wat is de tijd toch snel gegaan.

    Wij zijn onderhand net zo "verdrietig", dat jullie weer huiswaarts gaan als jullie zelf.

    Ons favoriete "ochtend krantje" is weer bijna ten einde.

    Wat hebben we genoten, en ontzettend veel plezier beleefd aan jullie avonturen.

    Zelfs de kleine dingen worden mooi in jullie blog (zijn ze ook, maar toch).

    We wensen jullie dan ook een goede en rustige terug reis toe.

    Heel veel groetjes,

    Maria en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tjonge zitten die 3 weken er nu al op? Ik las dat jullie volop van jullie tickets gebruik hebben gemaakt. Disney staat bij ons de volgende keer ook op de planning.

    Temperatuur blijft lekker daar, bereid je maar vast voor in de krant stond dat het erg koud gaat worden hier......en sneeuw!

    Goede terugreis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben een van de 'stille lezers', maar ik geniet met volle teugen van jullie verhalen!
    Ik kan niet wachten zelf ook weer te gaan.

    Groetjes,
    Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zit het er voor jullie alweer op, ik heb genoten van jullie blog! Bedankt weer hiervoor, hopelijk tot een volgende keer! Een goede terugreis gewenst met veel mooie dromen...
    groetjes van Aggie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt Ton en Lidy, voor jullie leuke verhalen.
    We hebben genoten. Jammer dat het weer even over is maar verhalen over tante, verbouwingen etc zijn altijd welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ton bedankt maar weer voor de vele plezierige verhalen. Ik hoop zeker dat het budget het toelaat om ons te voorzien van meer leuke verhalen uit het mooie Florida.

    Ik hoop dat jullie een fijne reis terug hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen