dinsdag 9 november 2010

Blue skies

Niet vaak zie je in Florida urenlang zulke strakblauwe luchten. Maar nu is er hier nauwelijks vocht in de lucht en is het genieten geblazen. Vandaag was er letterlijk geen wolkje aan de lucht.  Dus vertrokken we, gestoken in een nietsverhullende, ultrakorte badehose, naar Aquatica.

Bij de poort troffen we een strenge meesteres. Of we ons paspoort maar even wilden laten zien. Daar de badehose niet over een uitgebreid arsenaal zakken om iets in op te bergen beschikt, bevonden de paspoorten zich in de kofferbak. Of we die paspoorten dan toch maar even wilden laten zien…..Teleton piepte de Dodge uit en wist de ogen van alle wachtende families op zijn badehose gericht. Het paspoort werd, zoals meestal, nauwelijks bekeken en nadat de meesteres, om het goed te maken, nog een snaakse opmerking over Teletons opzichtige tulp op de antenne had gemaakt, konden wij onze weg vervolgen.

Het was een rustige dag in Aquatica, dus was er alle gelegenheid om de meegebrachte pakjes, zakjes en bakjes aan een grondige inspectie te onderwerpen. Doe rustig aan, dames van de tassencontrole, het is een stralende dag en we hebben alle tijd van de wereld. Dat dachten de dames bij de biometrische controle van tickets en  en wijsvingers ook…! Het duurde dus even voor we alle hindernissen hadden genomen, maar toen waren we ook binnen. Handig omzeilden we nog de hinderlijk opgestelde fotograaf en de juffrouw van het marktonderzoek. Het zou ook kunnen zijn dat beiden dachten, laat die malloot in die badehose maar snel voorbijgaan, daar is voor ons toch geen eer aan te behalen.

Hoe dan ook, wij installeerden ons onder de UV-werende maar zonlicht doorlatende parasol bij de ingang van de wildwaterbaan en vermaakten ons het eerste kwartiertje kostelijk met de worsteling die velen hadden om zich in de kleurige zwemvesten te hijsen. Vooral de mensen die een groen xxl modelletje hadden gekozen, in de hoop hier soepel in te kunnen glijden, kwamen bedrogen uit, maar groter vielen de vesten niet. Wanhopig peuterden de papzakken de drie natte gespjes in de grootste stand, zodat er in veel gevallen drie hompjes wit, blubberig vel uit het vest puilde als waren zij als kerstrollade verkleed. Maar uiteindelijk gingen ze dan te water, om meegesleurd te worden in de avontuurlijke wilde stroom. Ook leuk om te zien hoe lastig het sommigen valt de stroom weer te verlaten. Voor de leut heeft Aquatica de vloer ter plekke wat glad gemaakt en in combinatie met de sterke stroom, geeft dit een mooie vertoning van struikelende, zwikkende wanhopig hun balans zoekende zwemmers.

BILD1009 Ook Teleton liet zich als een drijfsijsje in zijn groene corsetje van de rivier afzakken. Lidy was nog net snel genoeg om hem voor de tewaterlating op de kiek te zetten, door de snelle stroming kwam zij helaas steeds net even ietsjes te laat bij de bruggetjes, dus verder bewijsmateriaal over deze stoere tocht ontbreekt. Bij het instappen van de tube in de lazyriver, schoof die badehose van Teleton gevaarlijk ver zuidwaarts. Niks aan de hand, de voorzijde bleef ruim bedekt dus met een nonchalant gezicht dobberde hij de Lazy River af. Niet goed begrijpend waarom Lidy bij ieder bruggetje paniekerige gebaren stond ter maken. Bij het terugzien van de foto’s viel het kwartje, de tubes zijn doorzichtig!

Wij vermaakten ons de hele middag verder aan de rand van het golfslagbad, waar wij een heerlijk plekje aan de shoreline vonden. De thermometer gaf aan dat het 75 graden was geworden. Op de terugweg naar huis kropen wij nog even door het oog van de naald. De chauffeur van de oude pickuptruck die voor ons reed, was aanvankelijk niet van plan om voor het rode stoplicht te stoppen. Halverwege de kruising bedacht hij zich en zette de auto in z’n reverse. Ik gaf hem alle ruimte. Met kloppend hart zag ik dat de auto in z’n achteruit beleef staan. Als de chauffeur een driftig typetje was, die gewend is om vol gas weg te stuiven, kon dat wel eens een akelige deuk in de nagelnieuwe Dodge betekenen. Maar ja, kan je al toeteren als de auto in z’n achteruit staat? Wij wachtten bescheiden op de dingen die zouden komen. Bij het groene licht  kwam de auto langzaam achteruit….De chauffeur herstelde de vergissing en wij kwamen zonder kleerscheuren thuis. Cane Island lag er weer spic en span bij. Het gras was gemaaid en bij ons was zelfs het portiek aangeveegd. We hebben voor vanavond een gezond homemade saladebuffetje in gedachten, met stukjes kip, een uitje, wat tomaatjes en een paprikaatje en de onvolprezen Red Skinned Potatoes. Dit alles om de bratwurst mit sauerkraut die wij vanmiddag op het terrasje genuttigd hebben, een beetje te compenseren.

U raadt het al, beste lezers, ook vandaag zat de stemming er in huize Teleton weer lekker in. We draaien er een toepasselijk muziekje bij en hebben het prima hier.  En als er niets verandert, dan blijft dat zeker zo!

11 opmerkingen:

  1. Had het wel humor gevonden als je toch een foto had geplaatst van Teleton op de doorzichtige tube :-)

    Al met al hebben jullie weer een mooie zonnige dag achter de rug en die stemming blijft toch maar opperbest, geweldig !!!

    Mooi dat Cane Island er spic & span bij ligt dat zal grote indruk maken op 'firsttimers' Roberto & Wendy die vanuit La Belgique naar jullie onderweg zijn. Dus als je donderdagochtend buiten iemand "Amai,amai" hoort roepen dan is dat Roberto ;-)

    Groetjes vanuit een zeer koud '070',
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de Belgische invasie is gerekend hoor, Pieter. De plaatselijke Walmart is helemaal opgeknapt, zodat die Colruyters hun ogen niet zullen geloven. Er hangt een nieuwe maan boven Florida, de Best Buy bij de Florida Mall is in het nieuw gestoken en rijden nieuwe trams in Animal Kingdom. Wij fluiten morgen heel de dag de Brabanconne, er staan overal sanseveriea's voor de raam en bij de Publix worden om het uur verse smoutebollen gebakken. Als dat gadverpielekes geen warm welkom is, dan weet ik het niet hoor......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar is die foto...;-0
    Het was inderdaad een heerlijke dag, helaas was het voor ons de laatste volle.. Morgen weer naar huis..

    Nog heel veel plezier !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Terwijl wij hier het 4seizoenendekbed aan elkaar hebben gekoppeld om de nacht goed door te komen, genieten jullie daar van prima weersomstandigheden in een schitterend waterpark (zelfs met doorschijnende tubes). Wat kan een mens nog meer wensen!! Gr, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zit weer te gniffelen achter mijn laptop. Je hebt alles weer zo vakkundig beschreven dat het niet moeilijk is om de bijbehorende beelden voor me te zien.
    Alhoewel ik natuurlijk niet alles voor me wil zien.
    Geniet lekker verder, jullie zijn zóóóó goed bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een heerlijk verslag. Inderdaad ook benieuwd naar die mooie foto's die Lidy heeft geschoten.

    En boffen dat de korte boks weer de hele dag gedragen kon worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk genietend lezen we dagelijk jullie genieten.
    Is de controle bij Aquatica echt zo streng, het lijkt wel een paspoort controle op het vliegveld.

    geniet verder wij genieten mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En heeft Super Teleton de megaglijbanen een poepie laten ruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ken iemand die van de zomer steeds wat te zeggen had over het niet plaatsen van bepaalde foto's......

    Geniet maar flink van dat heerlijke weer en vooral van die strak blauwe luchten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Daar had een winnend filmpje voor Funniest Home video's in gezeten :-) Gelukkig weet je het weer zo mooi te beschrijven dat de lezers het filmpje zo voor zich zien :-)

    Blijf lekker genieten, dan genieten wij vanuit een koud Zeeland mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super dat weer daar met die mooie blauwe luchten!!!

    BeantwoordenVerwijderen