zaterdag 20 november 2010

Over snorrebindâhs en voetevegâhs…..

Teleton staat niet snel ergens van te kijken. Als kleine jongen hielp hij zijn opa al bij zijn bedrijfje in petroleum, wasmiddelen en aanverwanten. Onder de aanverwanten waren ook twee soorten verband die de Haagse dames schadevrij door de maandelijkse stonde moesten loodsen: Nefa blauw en Nefa rood. “Olieman, opoe komp op vesite, hebbie nog snorrebindâhs…?”, klonk net zo gewoon in de oren van de jonge Teleton als “ Doet mèn gah vèf litâh petrolejum, we legge blâh van de kâh.…”

Van een dagje Aquatica, waar door de doorlopende voorstelling van beavers, camel toes, but cracks en tramp stamps sommige mensen het schaamrood op de lippen staat, wordt hij dus niet warm of koud. En in plaats van al het bizars wat er zoal in het waterpark aan hem voorbijtrekt, te beschrijven, steekt hij vandaag de hand eens in eigen boezem. Nou, ja, presenteert hij een sigaar uit eigen doos .Want o, o, wat is het makkelijk om andere mensen belachelijk te maken. Vooral als de fijne vleeswaren niet precies meer in de badpakken of zwembroeken passen, heeft meneer het hoogste woord. Maar wie weet eigenlijk hoe hij er zelf bijloopt, in zo’n waterpark?

Omdat er nauwelijks oogetuigen zijn, zullen de lezers Teleton op zijn woord moeten geloven, als hij beweert dat hij tot in de puntjes verzorgd te water gaat. Hoe dat er uit ziet, vraagt u? Vanwege de snelheid en de souplesse, laat Teleton in de wildwaterbaan zich goed vergelijken met de Commerson Dolphins. Zijn zwarte zwembroek en zijn witte buikje, dat af en toe even boven water uitpiept en de korte maar stevige zwemslag, maken het moeilijk om hem te volgen. Zo is ‘t ie er en zo is ‘t ie er weer niet. En zoals het met snel bewegende objecten gaat, is hij lastig op de gevoelige plaat vast te leggen dus er zijn niet veel foto’s.

Anderen vergelijken Teleton, als hij in de Lazy River dobbert, wel met de orca Tillikum. Beiden doen in principe geen vlieg kwaad, maar zijn eigenlijk te groot en te zwaar om mee te spelen. Natuurlijke vijanden hebben we niet, meestal blijft iedereen een beetje bij ons uit de buurt. Dit ook al vanwege de enorme waterverplaatsing, wanneer wij uit het water omhoog rijzen, om speels als we zijn, met veel geweld en gespetter weer terug te plonzen. Gelijk Tillikum heeft Teleton, wanneer hij in zijn element is een glimlach van oor tot oor, hetgeen ons die vriendelijke uitstraling oplevert. Tot slot is er nog een belangrijke overeenkomst; wanneer wij in het bassin zijn, ontgaat ons niets…..!

Het was nog frisjes, toen we vandaag in Aquatica aankwamen. We nestelden ons in de Cutback Cove aan de rand van het golfslagbad onder de parasol. Maar de wind zat hier duidelijk in de verkeerde hoek, dus trokken wij naar gunstiger oorden. In de cul de sac achter de Lazy River, met zicht op de opgang van de Tassie Twisters, vonden wij een plekje in de zon en uit de wind. Met wat waterpret en drie oude Elseviers, kan je het hier wel een poosje volhouden. Voor de lunch viel de keuze op een broodje warm vlees met smothered onions, frietjes en gesmolten kaas en de rest van de middag vloog zonder noemenswaardige gebeurtenissen voorbij. Net als je dacht dat het nu wel een beetje te warm begon te worden, schoof er snel een wolkje voor de zon, zodat van oververhitting geen sprake was. Een inspectie van de keurige toiletgroep leverde ook al geen spectaculaire verhalen op en over de paskamers, waarachter zich een heerlijke prive douche bevindt, is verder niks dan goeds te melden. Dat hadden wij vroegâh, in het Haagsche Zuiderpark Zwembad allemaal niet, mijmerde Teleton, terwijl hij zich nog eens omdraaide op zijn stretcher. Daar waren de plankjes van de bankjes die de klapdeurtjes van het kleedhokje gesloten moesten houden, aan het eind van het seizoen allemaal vakkundig geslaup zodat je om de haverklap door de een of andere lèp zuurdeig tijdens het afdrogen werd gestoord en je met de handen voor je leutâh stond om je voetevegâh te verbergen.

En met de gedachte, dat het leven hier toch wel bijzonder goed voor ons is, keerden wij laat in de middag huiswaarts om tevreden vast te stellen dat we vandaag de laatste dievries Chicken Alfredo slachten, precies aan de laatste keukenrol beginnen en dat de voorraad broodjes, bacon en eieren precies tot maandagmorgen toereikend izal zijn. De stemming is dus onveranderd uitstekend en dat blijft, mits er verder niets veranderd, ongetwijfeld nog wel even zo!

11 opmerkingen:

  1. Komaan man, hoe kom je er toch op :) schitterend! Nu heb ik spijt dat ik je niet hebben kunnen zien in aquatica ... het klinkt als een foto voor boven de schouw te hangen. De vangst van de dag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk verhaal weer, met veel plezier open ik je blog, in de hoop dat er weer heerlijk leesvoer is gebrouwen.

    Het lukt je iedere dag... glimlach van oor tot

    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik dit alles lees heb ik ontzettend veel zin in weer vakantie.
    Hoe gaat het met lidy na het tandarts avontuur en wat waren de kosten daar nou uiteindelijk....?

    Nog veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Maui is ie weâh, maah kèk al uit nâh mogguh"

    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha, wat een schitterend verhaal. Ja dat Zuiderpark zwembad herinner ik me ook nog. Weet je nog, in de winter werden de grasvelden ondergespoten en konden we schaatsen. Geniet van de laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zit hier weer met een dikke glimlach te lezen.
    Waar haal je het vandaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Foto's zijn echt niet nodig, het wordt zo beeldend beschreven....we zien het voor ons. Nogmaals, groot compliment voor de auteur.
    ;-) Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een leuke verhalen weer! Wij als trouwe volgers (via Orlandotips.nl) lezen dagelijks jullie gebeurtenissen.
    't Is hier iedere dag vaste prik: reisverslagen lezen, koffie erbij, heerlijk!
    We hopen op weer een paar mooie avonturen in de komende dagen.
    Veel plezier nog daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. T.a.v. Bosevents: Na de vakantie zal ik op de fora wat toelichtig geven over rekening, verzekering etc.

    Met Lidy gaat het prima, dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Willy the wale in action,hoe herkenbaar voor ons.
    Hopelijk is je zwemkleding van het type tent en niet model Speedo aangezien Amerikanen je bij het dragen van laatstgenoemd kledingstuk onder de noemer "vieze opa" categoriseren.
    Als gewoonlijk weer genoten van jullie belevenissen.

    Marion.

    BeantwoordenVerwijderen