maandag 15 november 2010

Blauw

Inmiddels telt dit vrolijke Floridavakantieblog, waar ik met veel plezier dagelijks onze belevenissen en mijn gedachten daarover neerschrijf, al weer 70 volgers. En dan zie ik ook nog een heleboel Zelfstandigen Zonder Abonnement, die gezellig zo af en toe eens even vrijblijvend voor de leut komen aanwaaien. Allemaal nogmaals van harte welkom hier en voor diegene die een berichtje achter laat; dit stellen we natuurlijk helemaal erg op prijs. Maar de stille genieters zijn ons niet minder lief! Blijf dus allemaal vooral doen wat je nu doet, dan probeer ik jullie ook in de laatste week van onze vakantie een leuk, leerzaam en leesbaar blogje voor te schotelen.

IMG_2567Wij komen in tijdnood. Van de plannen om een ritje langs een van Florida’s kusten te gaan maken, komt lekker niks terecht. We leven hier relaxed alsof we zes, in plaats van slechts drie weken Floridavakantie hebben. O, o, wat gaat er weer een hoop tijd in het lummelen, luieren, ontspannen en daar weer van bijkomen zitten. Natuurlijk zouden we in de ochtend een uurtje korter tussen de klamme lappen kunnen blijven liggen. Of dat we misschien wat meer gedaan maken; ontbijtje naar binnen schuiven en op pad. Of, nog beter, het ontbijt maar overslaan. De wissewasjes overslaan, dan? Gewoon nog een pak nieuwe pendekkies kopen en de vuile broeken voor de TSA een paar weken in de koffer laten liggen? Ben je helemaal van de ratten besnuffeld! Juist die relaxte ontbijtjes dragen zo bij aan dat heerlijke vakantiegevoel. Teleton neemt de tijd om ieder morgen weer een paar zorgvuldig gebruinde stripjes spek uit te bakken. Zoiets vraagt tijd, oefening, vakmanschap en vooral teamspirit. Lidy zorgt er immers voor  dat de overige ingredienten voor een hartig ontbijtje, zoals daar zijn de eieren, de uitjes, tomaatjes, paprikaatjes de peper en het zout in de juiste volgorde op de aanrecht liggen, zodat Teleton ze alleen nog maar in de pan hoeft te mikken? En zeg nou zelf, als een ontbijt met zoveel zorg en liefde wordt geprepareerd, dan schuif je dat toch niet even achteloos tussen je neus en je kin? Niet doen, niet intrappen! Wij leven hier volgens de regels van de Mindfulness. Proef zorgvuldig van je maaltijd, alsof je voor het eerst een knapperig stukje spek op je tong laat smelten. Accepteer dat je niet alles kunt doen wat je wilt, maar dat je moet genieten van de keuzes die je maakt. Treed jezelf en anderen welwillend, begrijpend, geduldig en zorgzaam tegemoet, dan kom je de dag wel door!.

En zo genoten we vandaag weer ouderwetsch van een dagje Epcot. De hemel was weer strakblauw, geen vuiltje aan de lucht en soms, heel soms, bracht een briesje net dat kleine beetje verkoeling. We haalden de gebruikelijke fastpassen voor Soarin’. Een lastig tijdslot kregen we, tussen vijf en zes uur. Want eigenlijk wilden we dan ook naar het laatste Eat to the Beat concert van Big Voodoo Daddy…..Keuze’s.. keuzes….!Maar zover was het nog lang niet, de dag was nog jong. Nou ja, voor ons dan!

IMG_2525 Het was rustig in het park. Gezellig zo, als je tijdig voor buggy of gemotoriseerde rolstoel uit de weg kunt gaan, zonder levensgevaarlijke capriolen uit te moeten halen. “…Gaat uw gang mevrouw, u zult wel enorme haast hebben. Laat dat echtpaar toch gewoon in het midden van het pad gaan staan met hun rolstoelen en hun telefoongesprekje daar voeren. Vandaag was er plek genoeg om er op het gemakje omheen te kuieren. De kerstboom is inmiddels ook in Epcot gearriveerd en kijk ‘t ie nou eens prachtig afsteken tegen die strakblauwe lucht……

We gingen in alle attracties waar geen wachttijd was. Even verkoeling in de bootjes  van Mexico.  Even de tijd nemen voor het optreden van de Chineesjes die wel van elastiek lijken te zijn. We kuierden van terrasje naar terrasje. Oeps, daar komt de boot naar Marokko, stap maar in en relax aan boord, ook al duurt het maar een paar minuutjes. En verder ging het voor een lunchstop met Fish & Chips waar een heerlijk tafeltje, met parasol aan het water op ons stond te wachten. Even zitten in het parkje, het was nog te vroeg voor het optreden van The British Invasion, dus was het er wel lekker rustig. De Britse druktemakers waren bij de straatartiesten, waar we ook een kijkje namen. Duizelig geworden in de 360 graden film Oh, Canada met al die leuke herinneringen aan onze rondreizen door BC, Vancouver Island, Victoria en Toronto. IMG_2527

Toen, laat in de middag, onze voeten een ferm protest lieten voelen, doneerden wij onze Soarin’ fastpasses aan het eerste de beste vriendelijke stel dat op ons pad kwam. Wij werden hartelijk bedankt en zagen, nadat we een stukje waren doorgelopen, de man ongelovig naar de tickets kijken! De muziek van Big Voodoo Daddy zal voor ons altijd een misterie blijven. In de tram schoven we geduldig een beetje op, toen het meisje voor ons met heur pikzarte bos haar over mijn knieen begon te swaffelen. Er was immers plek genoeg, dus laat haar maar….

Thuis schopten we onze schoenen uit en keken op onze blote kakkies naar een documentaire over Betty White van de Golden Girls. In de vriezer hadden we nog een zak Stoufers Rijstprutje. Hup, in de pan, en roeren maar, met alle liefde die in een maaltijd kunt roeren. Het smaakte wonderwel en het lemonpie yoghurtje dat uit de koelkast werd opgediept, maakte de maaltijd compleet. En wat kan ons het schelen als anderen zich misschien blauw zouden vervelen als ze de dagen op deze manier door zouden moeten komen. Bij ons zit de stemming er, als vanouds, prima in en wat ons betreft, hoeft er helemaal niks aan veranderd te worden.

13 opmerkingen:

  1. En gelijk hebben jullie...vakantie daar moet je van genieten, en dat jullie dat doen, dat is te lezen.
    Ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er honger van gekregen =) En zo een zalige rust vakantie is toch top of the bill.

    Je update is weer schitterend ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan hier alleen maar de woorden van Barry Stevens aan toevoegen, vooral doorgaan!!!!!!
    Gr,
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat ben ik toch blij dat je uit je zelf gekozen "retirement" bent gekomen en toch weer je blog bent gaan bijhouden. Het is zo'n fijne start van de dag. Jammer dat de laatste week al weer is in gegaan. Wij moeten nog iets meer dan vijf maanden wachten voordat wij de grote plas over mogen en met dit soort leesvoer gaat de tijd echt een stuk sneller.
    Blijf genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super dag hebben jullie toch weer gehad. Ik krijg direct heimwee. Heerlijk lummelen in huis en dan naar Epcot, wat wil een mens nog meer.
    Wat heerlijk dat het deze tijd van het jaar zo rustig is, moeten wij ook maar eens gaan proberen. We zitten "helaas" nog aan schoolvakanties gebonden, de kids willen nog steeds graag mee! Vind ik ook niet gek natuurlijk.
    Groetjs
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk toch zo'n relaxdag, want het is niet voor niets vakantie !!!

    Wij vervelen ons ook nooit op zo'n dag hoor ;-)

    Groetjes vanuit een inmiddels weer droog '070',
    Pieter & Petra "Penpe"

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk genieten dus, niks geen gehaast, niks geen planning waar men zich perse aan moet houden.
    Gewoon doen waar men zin in heeft op dat moment en zo blijft er altijd iets over wat de volgende keer wel komt....

    Heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh zaten wij er nog maar. Het is zo heerlijk genieten.. Hoe is het trouwens met het weer?
    en oja. Hou vol!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Alleen doen wat je wilt doen!!! En da's altijd goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je bent weer als vanouds op dreef Ton, ben erg blij dat je jezelf weer 'geactiveerd' hebt. Heerlijk zo'n relaxte vakantie, hapje hier, ritje daar, park bezoeken of niet...
    Jammer dat de tijd ontbreekt voor mijn favoriete stukje Florida, de prachtige Gulfcoast. Geniet verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk dagje volgens mij, op de relaxstand door het park, anderen dolblij gemaakt met de fastpassen en dan tot slot je eigen potje roeren. Het ultieme vakantie ritme lijkt mij.
    Geniet herlijk verder.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zeker als als je wat vaker hier bent geweest zijn dit soort relaxte dagen heerlijk.

    Wij zijn er pas voor de 2e keer en willen daar alles uithalen en zien/doen, dus ons programma is iets drukker met net als vandaag een redelijk relaxte dag om even bij te komen.

    Groetjes, Dianne, Vincent & Thijs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vakantie is niet voor niets weg zijn van alles wat moet, wij maken ook altijd een "to do" lijstje waar we geregeld niet alles van kunnen doen.

    En dat blijft toch het lekkere van vakantie, alles doen op de momenten dat jij er zin in hebt en je niet in allerlei bochten te gaan wringen om je hele lijstje maar af te kunnen werken.

    En juist doordat je dan niet alles hebt kunnen doen van je lijstje kan je bij terugkomst meteen de volgende vakantie uit gaan stippelen en plannen.

    BeantwoordenVerwijderen