donderdag 18 november 2010

Wacky wacky….

Voor een stel dat zich had voorgenomen ook op de terugweg zo ‘light’ mogelijk te reizen, hebben we vandaag verbazend lang geshopt. Onze eerste stop was bij de JCPenney in The Loop. De stemming onder het personeel was nerveus, in afwachting van de enorme verkooppiek die volgende week wordt verwacht, werd de winkel tot de nok toe afgeladen. En normaal komt de confectie je hier al van de rekken tegemoet rollen. Zoals gebruikelijk maken wij ons, eenmaal in de winkel zelfstandig om op het gemakje een beetje rond te kunnen browsen.

Lidy meldde als eerste de vondst van een leuk jumpertje. Met vijftig procent korting rekenden wij op zevenentwintig dollar en een beetje tax. De kassiere jubelde dat het vandaag single day sale was en dat we boven de vijfentwintig dollar nog een tientje extra korting kregen. “Thank you”, reageerden wij enigszins verbouwereerd. Wat de verkoopster dan weer tegenviel, want de meeste customers springen een gat in de lucht bij zo’n meevallert. Buiten drong de impact van de kortingactie ook tot ons door en maakten wij een klein hupje….

WIj moesten door naar de Florida Mall. Met het oog op de naderende feestdagen en het grut in de familiekring, struinden wij de Toys R Us door. Dat viel niet mee…Totaal onbekend met deze materie worstelden wij ons door de Sponge Bobs, de Elmo’s en de plastic brontosauriers op ware grootte. Wij waren op zoek naar de Wacky Weasel maar deze werd bij de ToysRUS niet verkocht.

Ook The Old Navy strooide al driftig met kortingen. Teleton tikte, met het oog op het nakende bezoek aan Animal Kingdom nog een verdomd leuk gestreept truitje op de kop, zodat hij ook daar tussen de zebra’s en de gnoe’s, geen gek figuur zal slaan, qua schutkleur. Bij de Macy’s werden wij hinderlijk gevolgd door een juffrouw van de cosmetica-afdeling die ons de ene na de andere doos probeerde aan te smeren. Ook al waren hier de kortingen niet van de lucht, de pleister en plamuurspulletjes kopen we van de week nog wel in de outlets. Verder ging het en nadat we inderhaast een cheesebaconburger all the way in onze mik hadden gepropt, werd de collectie van JCPenney nog eens grondig geinspecteerd. En ja hoor, weer een jumpertje! Maar het stumpertje kostte slechts vierentwintig dollar en negenentig cent. En waar vind je nog een artikel van een cent…. Uiteindelijk werd het een t-shirtje dat na aftrek van de korting voor  vier dollar en eenenvijftig cents van eigenaar verwisselde. En zo kwam de netto besparing in de ze winkel, na een investering van ruim eenenveertig dollar, op maar liefst vijfentachtig dollar uit. Sommigen berekenen dat je in zo’n geval een winst van meer dan 200 procent hebt gemaakt. Wij laten ze in die waan want we zijn zelf nog van de oude stempel: Hoe meer je koopt, hoe armer je wordt!

Tot slot deden wij de Premier Outlets nog even aan. Omdat in de Colombia Sportswearwinkels nog geen extra korting werd gegeven, stelden wij de aankoop van een trui, een vest en een winterjas nog even uit. Met een temperatuur van 28 graden, staat Teletons hoofd er eigenlijk toch ook nog niet naar……

Wacky Weasel
Uitgeput zakten wij op de houten stoeltjes van de Cracker Barrel. We lieten ons de forel, de kabeljauw, de frietjes en de doorgekookte boontjes goed smaken. Zelfs de biscuit met pruimenjam, wat wij toch altijd weer een aparte combi met een hartige maaltijd vinden, gingen er foutloos in. Na afloop kochten wij drie Wacky Weasels. Of het een kadootje was, vroeg de vriendelijke verkoopster. Nou, we eten ze wel gelijk op, probeerde Teleton lollig te doen, wat hem op een por tussen zijn welgevulde ribben kwam te staan. In de herkansing bood het meisje aan de Wacky Weasels feestelijk in te pakken, wat wij zeer op prijs stelden. Thuisgekomen, pakte Lidy de doosjes weer zorgvuldig uit en stelde Teleton tevreden vast dat, nadat hij de Wacky Weasels een batterij in de reet had gestopt, ze er als een speer vandoor gingen. We kijken even naar het filmpje..

En zo komt het, beste lezers, dat wij ondanks onze zere voeten, straks in opperbeste stemming op de bank ploffen!

11 opmerkingen:

  1. Haha, wat een mooie dag. Het is jullie gegund om lekker op de bank te ploffen! Na zo een dag moet dat natuurlijk!

    Tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. altijd leuk al die kortingen op kortingen...
    Heerlijk om zo te shoppen.

    Heel veel plezsier vandaag en tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het gedoe met al die kortingen, wij hebben er ook nog nooit een hout van begrepen. Ook wij gaan volgende maand proberen om light heen- en ook weer terug te vliegen, maar vrezen dat dat ongetwijfeld weer niet zal gaan lukken...

    Maar hoe dan ook, al ga je alleen maar funshoppen, een dagje naar de malls en outlets is altijd weer leuk.

    Wat Old Navy betreft, wij kijken nu al uit naar de 4th of July 2011 tee's. ( Wij hebben sinds kort een eigen vestigingsadres in de US, dus kunnen nu online bestellen. )

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vroeg me al af wat een Wacky Weasel is, maar na het zien van het filmpje is me dat geheel duidelijk geworden. Komisch !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zo,n shopdag, en wat kan het soms goedkoop zijn met die korting op korting. Wel gevaarlijk zeg die uh .... Wacky Weasels.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zou je zo'n wezeltje kunnen trainen ? Lijkt me reuze handig om hem dan de vloer te laten dweilen :-) Alhoewel, ik denk dat onze hond er helemaal gek van zou worden.....

    Maar zo te lezen zijn jullie goed geslaagd tijdens jullie dagje shoppen. Ach en met al die "besparingen" kan er met gemak nog een extra koffer worden gekocht voor de terugreis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hahaha zo'n weasel heeft mijn dochter ook, maar die was afkomstig uit portugal.

    Altijd leuk dat shoppen daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De verleidingen van het shoppen zijn gewoon onweerstaanbaar!!! Lekker hoor en die wacky weasels moeten een hit voor het thuisfront zijn!
    Gr, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk geshopt, altijd leuk de winkels af op zoek naar koopjes.
    Maar met 3 wacky weasels uit de Mall komen, is onbetaalbaar! daar kan geen korting tegen op :-)

    gr Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij hebben ook enorme lol gehad met Wacky Weasel. Stop Hem bijvoorbeeld eens in een lege zak chips. Lache!!!!.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk hè, al die extra kortingen. Ik heb het gevoel dat het hier in Amerika altijd uitverkoop is... Ik kijk al uit naar Black Friday (dag na Thanksgiving). De winkels gaan zelfs om middernacht al open...

    BeantwoordenVerwijderen