dinsdag 16 november 2010

Een gat in de begroting

Zoals gebruikelijk startten wij de dag met een op zijn elfendertigst gereed gemaakt ontbijtje. Net voor wij de aanval wilden openen, klopte onze charmante Belgische Buurvrouw. Zij wilde ook wel eens een wissewasje doen en vroeg wat advies over de bediening van de apparatuur. Alsof Teleton zelf de langzaamwasser met bovenlader had uitgevonden, legde hij, onder toeziend oog van Lidy de werking uit. Wij informeerden nog even naar de bestemming van onze buurtjes, dit bleek Aquatica te zijn. Precies wat wij ook in gedachten hadden en omdat het ons wel leuk leek een uitgeputte Roberto in de Lazy River te zien dobberen, spraken we min of meer af dat we elkaar daar nog wel zouden treffen.

Wij namen afscheid en een broodje ei. Het knapperige Cubaanse broodje richtte een ravage aan in de bonte verzameling kronen, bruggen en originele bijtspijkertjes van Lidy. Wrijven hielp niet, hier moest een vakman aan te pas komen. Dus raadpleegde Teleton het internet en vond hij een aantrekklijke tandarts op 1064 East Osceola Parkway. Dr. Philip Philip kwam op de foto in ieder geval op Lidy aantrekkelijk over en omdat de foto van zijn echtgenote en compagnon er ook niet om loog, stelden we TomTOm op het genoemde adres in.

Ter plekke aangekomen, bleek er wel een slijterij te zijn, een wasserette en een advocatenkantoor, maar van Dr. Phil The Dentist geen spoor te bekennen. Wij vroegen TomTom ons naar de dichtstbijzijnde smoelensmid te dirigeren. Voor het stoplicht, bij het winkelcentrum The Loop, zag Lidy een gebouw met het opschrift Dentist. Gehoorzaam sloeg Teleton rechtsaf en een tweede teleurstelling leek aanstaande. Wij hoorden wel het prettige van een bijtel en een boormachine, maar dit bleek afkomstig te zijn van de lokale bouwploeg die ter plekke bezig was. WIj keken nog eens goed en zagen dat de tandarts op de eerste etage gevestigd was.

Inmiddels was de kiespijn volledig verdwenen en bekroop ons de verleiding om  gewoon, als of er niets aan de hand was, in The Loop te gaan shoppen. Maar Lidy dacht dat het toch maar beter was om even door te bijten. Ze stapte onbevreesd de trap op en we legden de zaak voor aan de dienstdoend assistente. Deze informeerde terloops hoe we de rekening wilden voldoen. Toen bleek dat de creditcard deze reis nog maar weinig voor de kiezen had gehad, mochten wij een stapel formulieren invullen. Zevenenzeventig parafen en dertien handtekeningen verder, was Lidy formeel toegelaten tot de patientenkring van Dr. Clarissa Morales. Part of the deal was dat Teleton, voor de morele ondersteuning, maar ook voor de ondertiteling van de Dokter en haar assistente, mee mocht in de behandelkamer.

Deze zag er heel anders uit dan die van onze eigen tandarts. Alle apparatuur was, zoals je dat wel in films ziet, keurig ingepakt in plastic. De behandelstoel zag er uit als een operatietafel, maar Teleton klemde wijselijk zijn kiezen op elkaar. “Netjes hier he,” riep hij kwasi onbezorgd. Eenmaal in de stoel moest er nog een klein formuliertje met 12 initalen en 1 handteking worden ingevuld voor de foto van de kaak kon worden gemaakt. De assistente probeerde een enorm apparaat in de mond van Lidy te proppen. Lidy dreigde met kokkende geluidjes dat deze handeling niet zonder gevolgen zou blijven, maar kon geen woord uitbrengen. Dus viel er voor Teleton ook verder niets te ondertitelen…..

Lidy kreeg een charmant loden vestje aan, Teleton mocht even op de gang wachten en…. de eerste foto was helaas mislukt, zodat we voor hetzelfde geld de hele procedure nog eens over moesten doen. De tweede foto was een plaatje en toen schreed de tandarts binnen. Een oosterse schoonheid, petite zoals dat heet, en met de vriendelijkste ogen die Teleton ooit van een tandarts had gezien. De stemming zat er, om het zo maar eens te zeggen, prima in. Dus smeedde de goede dokter het ijzer toen het heet was. De kies moest er uit. ”Dat zullen we nog wel eens zien”, siste Lidy vanuit haar ongemakkelijke positie op de operatiestoel. “ Wat zegt ze?” vroeg de Dokter tegen beter weten in. “ Ze kan niet wachten, Dokter", vertaalde Teleton terwijl hij bijna in de donkere amandelvormige ogen van de Dokter verdronk.

De procedure bij de Amerikaanse tandartsen is wat anders dan wij in Nederland gewend zijn. Ramt onze eigen tandarts een megaspuit in je bakkes, voor hij aan het zwaardere werk begint, hier wordt je door middel van een infuusje in je kaak aan een computer gekoppeld. De verdovingsvloeistof wordt, nadat je tandvlees eerst met een gel is verdoofd, zorgvuldig toegediend, waarbij een stem uit de computer je precies vertelt hoe de zaken er voor staan. In de tussentijd vroeg de dokter voor de zekerheid hoe “open” en '”close” in onze taal klonk, zodat ze Lidy in haar eigen taal commando’s kon geven. Met “open” waren we snel klaar, maar het woord “dicht” was voor de goede dokter een kuitenbijtertje. Zowel de dokter als de assistente waren volledig in operatiekleding gehuld, zelden heb ik een plasic mutsje een vrouw zo charmant zien staan.

Voor de operatie begon, beloofde de dokter nog even aan Lidy dat ze haar geen pijn zou doen. Ze maakte haar nog even bekend met het gereedschap dat ze zou gebruiken, zette een blauwe plastic klem in Lidy’s mond en peuterde binnen no time de boosdoener er uit. Ze propte een doosje gaasjes in het enorme gat dat de kies had achtergelaten, schreef een tiendaagse antibioticakuur voor, topte deze, just in case, af met een setje ibruprofen van 800 miligram het stuk en wenste ons nog een fijne vakantie.

In ruil voor de creditcard, gaf de assisitente ons genereus nog een extra doosje gaasjes mee, van het huis! Wij met de recepten naar de Walmart. Vandaag had de apotheker Dr. Kalleman dienst. Omdat we vlak voor de lunch arriveerden, konden we alleen de receptjes afgeven. De medicijnen waren vanaf drie uur beschikbaar. Wij schatten het werktempo van Dr. Kalleman in, stlden vast dat er geen fastpass in de man school en besloten ons rond half vier weer aan de balie te melden. Wij sloten aan in de rij ontevreden patienten en wachtten geduldig op onze beurt. Of we nog een paar minuutjes geduld hadden…..

Nou, dat hadden we wel. Onze dag was toch naar de vaantjes en we hadden vandaag de begroting zover overschreden dat we ons geen gekke dingen meer wilden veroorloven. We keken nog snel even in het vak met de reiskussentjes en….ja hoor. De grote maat was er weer en ook nog met een barcode! Een kussen en twee dozen pillen rijker verlieten we de Walmart. O, ja en een zak zachte broodjes! Met een dubbele dosis tonijnsalade sabbelt Lidy dit maaltje pijn- en moeiteloos naar binnen.

Haar kaak is al minder gezwollen, er hoeft geen gaasje meer in de enorme krater die Dokter Clarissa in haar onderkaak heeft geslagen. Van de ibuprofen in zulke doses krijg je zelfs een olifant buiten westen, dus af en toe soezelt ze lekker een beetje weg op de bank. De dubbele tong, die haar tot laat in de middag parten speelde is weg en ze hoeft ook niet meer met een rietje te drinken. Alles is weer back to normal, nou ja; we doen geen handje nootjes vanavond. Maar dit alles, inclusief het gat dat de rekening van Clarissa in onze begroting heeft geslagen, is gelukkig niet ten koste van de  stemming in huize Teleton gegaan. Ondanks deze tegenvaller zetten wij gewoon nog een tandje bij en mits wij verder geen rare dingen voor onze kiezen krijgen, blijven wij beiden opperbest gemutst!

25 opmerkingen:

  1. Ik ga weer helemaal vrolijk naar mijn werk dankzij dit geweldige blog! Sterkte Lidy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat de kies roet in het waterpark gegooid heeft. Logisch dat we jullie niet gevonden hadden. Hopelijk heeft ze morgen geen last meer van haar kies en kunnen jullie morgen het lekker rustig aandoen.

    Nogmaals bedankt voor de tips! De Dollar Tree is een leuke winkel en de was is perfect gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lidy, wat vervelend nou, hoop dat je geen (na)pijn hebt en van de vakantie kunt genieten.

    Ton, deze story is onbetaalbaar;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie verhaal doet ons weer denken aan de keer dat Petra in Griekenland onverwachts naar de tandarts moest, ook een hele aparte ervaring ;-)

    Wel jammer dat jullie dag naar de vaantjes was, want een dagje dobberen in Aquatica met Roberto & Wendy was ongetwijfeld zeer gezellig geweest.

    Hoe dan ook, jullie stemming blijft opperbest !

    Groetjes uit NL waar het vannacht gevroren heeft,
    Pieter & Petra "PenPe""

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo...dat werd even een totaal andere dagbesteding.
    In plaats van lekker lui dobberen zit je platgespoten met een dikke kaak.
    Hopelijk is Lidy snel weer de oude en kunnen jullie toch nog genieten van een dobberdagje met het daarbij behorende stralende zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou wat een verhaal zeg, wat sneu voor Lidy om dit mee te maken in deze vakantie setting. Gelukkig laten jullie je niet uit het veld slaan en blijft de stemming opperbest..

    Heel veel plezier vandaag, dat het maar een werelddag mag worden met een 'reversed' wet van Murphy. Dat hebbben jullie wel verdiend!!

    Groetjes

    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, daar zit je niet op te wachten als je op vakantie bent. Kan me voorstellen dat Lidy eigenlijk niet wilde, moedig dat ze het toch gedaan heeft. Je beschrijft het weer alsof je we er bij zijn! Heel veel sterkte en hopelijk heeft ze weinig napijn en kunnen jullie weer lekker genieten.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oei, soms kan een dag heel anders lopen dan je in gedachte had :-( Wat een bikkel is Lidy. Ik was zelf denk ik niet naar de tandarts gegaan, maar had me de rest van de vakantie wel vol gepropt met paracetamolletjes of iets van dien aard.

    Beterschap voor Lidy en hopelijk niet te veel van dit soort dagen meer voor jullie de rest van de week.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wel jammer dat jullie nu Roberto in de Lazy River gemist hebben. Gelukkig dat Lidy nu van haar kiespijn af is. Beterschap en hopenlijk gaat het vandaag beter. En de stemming houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De iets andere dag als gepland heeft in ieder geval wel her begeerde groene kussentje opgeleverd, zo zie je elk nadeel heeft een voordeel!
    Beterschap en groetjes Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een goed verhaal weer...en dat van een tandarts bezoek, je brengt het als een ware tractatie!! Desalniettemin, beterschap voor Lidy, hopen dat dit de laatste aanslag op je creditcard was! Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ach en wee, wat een soelaas. Maar wel weer prettig om te lezen dat zowel Ton, en belangrijker, Lidy, erg veel baat hebben gehad van de "schone" tandarts.

    Veel sterkte er mee, en voor budgetbeperking wordt het de volgende keer zeker een Motel 6 met Economycar om het "gat" te dichten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeetje, dat is vervelend zeg!
    Nu kun je je wel met hand en tand verzetten tegen dit soort dingen, maar je kunt maar beter even door de zure appel henbijten ;-)

    Dat soort medische uitstapjes zitten meestal niet opgenomen in planning nog begroting....

    Hopelijk knapt Lidy snel op en kunnen jullie weer echt gaan genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jemig......
    Het is nooit fijn dat je in het buitenland naar een dokter of tandarts moet (zelfs in Nederland is het niet leuk om naar een tandarts te gaan).
    Maar het scheelt wel als je tandarts errug leuk is :-))

    Hopelijk hebben jullie en dan vooral Lidy er niet teveel last van de rest van jullie vakantie.
    Ik weet niet welk antibioticum Lidy heeft gekregen maar het is raadzaam om op te passen met zonlicht (zeker in Florida) sommige ab kan samen met zonlicht vervelend eczeem tot gevolg hebben en dat willen we natuurlijk niet.

    Groetjes en sterkte!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat vervelend voor Lidy. Maar je moet alles eens een keer meemaken en voor de trouwe volgers is dit weer zeer nuttige informatie mochten we er zelf ooit mee te maken krijgen. Ben wel benieuwd in welke bedragen (honderden) we moeten denken als we een kies laten trekken
    Wel een geluk dat ze gelijk terecht kon.
    Hopelijk is het ongemak weer snel voorbij en kunnen jullie nog genieten van de laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Ton&Lidy
    Eerst even ons voorstellen wij zijn Gerrit&Joke al ruim een jaar stille genieters van je schrijven.
    Lidy heel veel sterkte met je kies ik weet wat het is ,vorig jaar net voor ons vertrek naar Florida TWEE eruit.
    Joke heb respect voor je met zo man die meer oog heb voor de oosterse schoonheid dan voor jou.
    Vraag welke Bakker was het want wij gaan in April ook weer moeten we daar niet zijn
    Verder nog heel veel schrijven we genieten er elke dag van.
    Groetjes
    Gerrit&Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens je vakantie. Ik ben in een van de vorige vakanties ten prooi gevallen aan een zenuwbehandeling en ben bekend met alle formuliertjes en sorry's en uiterste voorzichtigheid van de tandartsen daar.

    Maar ik heb terug in Nederland wel tegen de eigen tandarts gezegd eens daar zijn licht op te steken rondom de verdovingen en de nazorg qua pilletjes.

    In het vervolg liever daar geholpen dan hier in eigen land waar ik veel langer last heb van de behandeling.

    Ik hoop dat het Lidy ook zo vergaat en dat ook bij Lidy de stemming morgen weer opperbest is.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel veel sterkte.
    Hopelijk heeft Clarissa wel geadviseerd om goed te spoelen met iets wat alles goed schoon houdt of zal ze daarvoor in de plaats de antibioticakuur hebben voorgeschreven?
    Ook goed mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoe je het beschrijft is weer werelds, je zou er bijna een dagje Aquatica voor overslaan, al denk ik dat Lidy daar heel anders over denkt! Wens haar maar beterschap en geniet rustig verder van deze heerlijke vakantie... hier krabben we in de ochtend wel weer het ijs van de autoruitjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Vervelende dag op deze manier. Maar ik vind Lidy heel dapper; mij vind je in Nederland al niet snel bij de tandarts. Maar achteraf een goede keuze blijkt ! Gelukkig laten jullie, zoals altijd, de stemming er niet onder lijden ! Sterkte daar en op een mooie nieuwe dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oeps, dat is even niet de bedoeling, een bezoek aan de tandarts !
    Gelukkig is het allemaal meegevallen. Lidy, sterkte.

    En kun je, op z'n Amerikaans, de Bakker van de Publix ( of waar je die Cubaanse broodjes ook gekocht mocht hebben ) niet aansprakelijk stellen voor een paar miljoen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Tegen deze beschrijving kan geen attractie op!
    Ik hoop dat Lidy niet al te veel last meer heeft, maar mijn dag begint nu met een gouden (kies) randje,
    Gr,
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  23. De tandarts is wel het laaste wat je mist als je op vakantie gaat. Behalve als je er een nodig bent. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Toch ben ik wel heel nieuwsgierig wat dit avontuur gekost heeft. (is het te vergelijken met ons NL tandarts factuurtje of.....)

    Geniet er nog van en Lidy sterkte

    BeantwoordenVerwijderen