zaterdag 10 juli 2010

Zon, zee, strand en kwallen

IMG_1367 IMG_1366IMG_1370 IMG_1392

Hoewel wij in de bungalow aan de Joossesweg in Westkapelle een heerlijk beschut terras op het zuidwesten hadden, lokte het strand toch. We waren er maar een paar minuten lopen van verwijderd. Het enige wat ons een beetje tegenhield, was de trap over de duinen……

IMG_1391 IMG_1393 IMG_1394

Het enorme, gratis parkeerterrein was vrijwel leeg. Ook de wandelpaadjes in de duinen hadden we helemaal voor ons zelf op deze doordeweekse dag.

  IMG_1395 IMG_1396IMG_1397

Eenmaal boven bleek zelfs de frisse zeebries tegen te vallen. Zelfs de vlag wapperde nauwelijks. Mag ik trouwens even uw aandacht voor de schitterende openbare toiletten? En voor de kotjes aan het strand was er vandaag ook nauwelijks belangstelling. Op zoek naar rust en ruimte in ons overbevolkte landje? Probeer Zeeland eens!

IMG_1399 IMG_1400 IMG_1410 IMG_1416

Voor de vorm zetten we het windscherm op. De gele vlag wil zeggen dat het zwemwater gevaarlijk is, dus volstonden wij met het baden van de pootjes.

IMG_1402 IMG_1420  IMG_1418

Waar heb je nog een heel strand voor je zelf, waar de schepen zo dicht langs de kust varen dat de hekgolven je van het strand af kunnen sleuren……,

IMG_1415IMG_1411 IMG_1417

….waar de trilling van de motoren en de slag van de schroef door je lichaam dreunt…..

IMG_1406 IMG_1407 IMG_1409

en waar de branding rustig en schoon is en je uitnodigt om een frisse duik te nemen. Tot je die kwallen in het heldere water ontwaart………

 IMG_1420IMG_1422IMG_1430

En als de strandwacht dan ook nog eens de rode vaan hijst, ten teken dat je je niet meer met drijfmiddelen in het water mag wagen…….

IMG_1429 IMG_1432IMG_1442

….dan zit er niets anders op dan je, in de zon en uit de wind in je strandstoel terug te trekken om je heerlijk te ontspannen. Wat wij dan ook maar deden!

We hadden een paar heerlijke dagen daar aan het Zeeuwse strand van Walcheren, waar de Schelde geruisloos in de Noordzee stroomt. Het enige strand van Nederland dat op het zuidwesten ligt en waarvan je kilometers ver langs de Belgische Noordzeekust kunt kijken. Waar de gemoedelijke Zeeuw je tijdens je fietstocht of wandeling een welgemeend goeienmorgen, –middag of –avond toewenst. Waar je heerlijk uit eten kunt gaan en waar de plaatselijke drumband op warme zomeravonden nog door de straten van het dorp trekt, omdat het kermis is op het marktplein. Daar waren wij, in wat misschien wel de warmste week van het jaar was en we genoten met volle teugen.

De rugzak en het fototoestel kunnen weer opgeruimd, de badlakens gewassen en de slippers in de kast. Nog drie maanden en drie weken, voor we weer naar Florida vertrekken. Op naar de Lazy River, nooit kwallen en altijd lauwwarm! Dus wat er ook gebeurt, over de stemming in huize Teleton hoeft niemand zich zorgen te maken want die is opperbest. En als er niets verandert, dan blijft dat zeker zo!

 

IMG_1386

4 opmerkingen:

  1. Dat zijn wel hele mooie plaatjes Ton. Met de huidige temperaturen heb ik wel bewondering dat je uit de wind en in de zon wilt zitten, ik wil dat juist andersom, maar ik ben dan ook niet gewend aan de Floridase hitte. Het schiet al weer op, minder dan 4 maanden en dan hebben we weer veel leuke blogs te lezen.. Nu maar duimen dat de stemming ook erg goed is vanavond na de finale :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je je Blog soms ook naar het VVV van Zeeland gestuurd, ik denk dat ze dat graag ter promotie zouden willen gebruiken hoor!!
    Waar vind je in vakantie tijd zo'n leegte op het strand...heerlijk hoor, hoort dat schuurtje (of zeg ik nu iets oneerbiedig's??) bij het huis waar jullie in verbleven??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie een leuk zeeuws uitje zeg, wat een leuke sfeer foto's heb je gemaakt. Ik zou zo de zomer vakantie in Zeeland boeken... maar dit jaar niet, dan heb ik andere plannen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Ton, schitterend verslag van jullie weekje Zeeland. Hopelijk bij thuiskomst geen muizen meer aangetroffen

    BeantwoordenVerwijderen