zaterdag 3 juli 2010

Een ei hoort er bij

Vrijdag 2 juli

Wij waren al snel ingeburgerd in de bungalow. Een lekkere lederen bank, ruime tuinstoelen en kleine maar comfortabele bedjes hielpen daarbij, net als de barbeque die wij met de familie braadden. Het leven is goed, ook in Zeeland.

De zon wekte ons. Tijd voor een ontbijtje met een eitje. In de keuken wachtte ons een electrische kookplaat. Zelf zijn we van de inductie maar een eitje bakken moet toch lukken. Beetje boter in de pan, dat langzaam smolt maar wat nog geen argwaan wekte. Na een paar minuten gaf mijn gevoel aan dat het gesmolten vet wel heet genoeg zou zijn, dus mikte ik de eieren vol vertrouwen in de pan. Het bleef angstig stil, geen gespetter of gesis.

Of wij begrijpen de stand van de knopjes niet, of de electrische kookplaat heeft zijn beste tijd gehad. Na een half uur was het ei in de pan nog immer vloeibaar. Lidy zette thee met de elektrische waterkoker en we begonnen trek te krijgen. Het drabje ei zag er niet aanlokkelijk uit. Goede raad was duur….

Met behulp van de waterkoker lukte het mij uiteindelijk om twee excellent gekookte eitjes op tafel te toveren. Dus voor we nog maar op het strand geweest zijn, zit de stemming er hier in de tijdelijke residentie van de  familie Teleton  aan de Joossesweg in Westkapelle er  goed in. En als er niets verandert, dan blijft dat zeker zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten