maandag 5 juli 2010

Buutengewoon!

Zondag 4 juli, 9:00 uur

De duizenden Duitsers die achter de duinenrij verblijven, slapen uit na een feestelijke dag. Ziet het hier normaal zwart van Mercedessen met witte nummerborden, gisteren waren de wegen vol met in witte shirts met zwarte randjes gehulde Leute die gevuld met bier en schnapps, luid roepend “Deutschland, Deutschland” op hun aftandse campingfietsjes over de Walcherse weggetjes naar hun stacaravan of chalet slingerden.  De Zeeuwsche bevolking, gewend aan de wekelijkse weekendinvasie, liet ze begaan. Nooit de kip met de gouden eieren slachten….

Zaterdag was een regenachtige dag, goed voor een aantal familiebezoekjes op de camping en in het verzorgingstehuis. Door de regen koekte de schelpen van de paadjes tussen de ribbels van de Rockports. Eenmaal opgedroogd in de auto liet het zand en de schelpen weer los, waardoor onze koffiebruine Franse limousine inmiddels net zo’n gezellig knisperend geluid maakt als een Zeeuws schelpenpaadje.

In de namiddag werd de dag afgesloten met een ouderwets quarterpounder menu bij de Mac in Middelburg; vanwege de gratis wifi. Mail gechecked en blogs gepost. Goeie zaak, want de fietsenwinkel uit Hoogerheide, waar wij enkele weken fietsen met electrische trapondersteuning hadden besteld, mailde of we contact op wilden nemen voor de aflevering. Wij belden hem direct; maandagmiddag nemen wij afscheid van onze Gazelles die plaats gaan maken voor twee onvolprezen seniorensparta’s.

De bediening van de kookplaat hebben wij inmiddels volledig onder de knie. Het koken is een eitje. De zon schijnt door het gebladerte. In de tuin koeren de duiven, kraaien de kraaien en schijten de lijsters. In de lucht schreeuwen de meeuwen. Op het gazon maken twee fazanten zich kennelijk op voor een fikse vrijpartij, hetgeen met veel kabaal gepaard gaat. In het dorp gaan de lokalen goed gemutst ter kerke en hier lopen de eerste schaars geklede badgasten met badlakens, schepjes, koeltassen, surfplanken, windschermen en kratjes bier gewapend richting strand, terwijl wij nog rustig van het ontbijt genieten. De stemming in huize Teleton is nog immer opperbest. Of, zoals de Zeeuwen zeggen: Buutengewoon!

3 opmerkingen:

  1. Zo zie je maar dat je met een beetje mooi weer hier in ons eigen kikkerlandje ook heerlijk kunt relaxen!!
    Jullie hebben het goed getroffen met het weer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het begin met het Zeeuwse dialect is gemaakt :-) Maar als je een spoedcursus wil dan adviseer ik je een middagje in mijn achtertuin te komen zitten. Dan sta je werkelijk met je oren te klapperen :-)

    Groetjes uut Stalland

    BeantwoordenVerwijderen
  3. waar zijn de foto's ?? Ben toch benieuwd naar die koffiebruine auto vol zand en schelpen

    BeantwoordenVerwijderen