zondag 20 juni 2010

Kill the Beast

Onze buren zaten te schemeren in de patiotuin. Hij een sigaartje en een pilsje, zij de Story en een wijntje. Tot hun stomme verbazing klom er een Muis uit de ventilatievoeg van de muur. Volkomen op z’n gemak kuierde de Muis naar de vers geplante hortensia’s om aan de jonge blaadjes te gaan knagen. Toen buurman bewoog, spurtte de Muis terug de spouwmuur in.

Buurman, een bourgondische Brabander die overal een oplossing voor heeft, besloot om het er niet bij te laten zitten. Bij gebrek aan een muizenval knutselde hij van een deksel van een oude emaillen jus pan, een satéstokje, een touwtje en een stukje spek een muizenval in elkaar. Hij plantte het zaakje naast de hortensia, touwtje in de ene, biertje in de andere hand, sigaartje in de mond. Binnen een kwartier meldde de Muis zich, kuierde richting hortensia, liet deze links liggen en koos voor het spek. Buurman beroerde beheerst het touwtje waarop het satéprikkertje gehoorzaam reageerde. De Muis reageerde net iets te laat en zat gevangen onder het deksel.

Buurman besluit de Muis wegens overschrijding van artikel 461 van het Burgerlijk Wetboek ter dood te veroordelen. Overwegende dat hij hierbij de keuze had tussen een dodelijke injectie, elektrocutie, ophanging, wurging, steniging, verbranding, kruisiging, vierendeling of een nekschot , besloot toch voor de praktische methode te kiezen en drukte onder het motto “Kill the Beast” het deksel diep in de zorgvuldig geschoffelde  grond. Overtuigd van de effectiviteit van de maatregel, tilde hij het deksel op. De Muis schudde zijn kopje als een aangeslagen bokser en probeerde andermaal te ontkomen. Buurman zwijgt als Joran over de feitelijke afloop, maar van deze Muis is sindsdien niets meer vernomen.

Tot stomme verbazing van de buren meldden zich die zelfde avond Peter R. de Muis met nog twee leden van de Familie Muis in de tuin om verhaal te halen. Zenuwachtig zoekend drentelden zij rond de hortensia om, bij de minste beweging toch maar terug in de spouwmuur te vluchten. Inmiddels hebben de buren, door middel van de aangeschafte ouderwetse muizenval, de drie leden van deze boevenclan geëlimineerd en is er sindsdien geen Muis meer waargenomen.

Zelf hebben wij met onze muizenvallen in huis één keukendoekje en één theezakje gevangen die wij abusievelijk eerst zelf uit onze kluifjes hadden laten vallen. Van keutels geen spoor meer, dus verplaatsen wij de muizenvallen voor de zekerheid nog een weekje naar de tuin. Gewoon, om zeker te zijn dat onze hortensia’s geen slachtoffer van de muizenterreur in onze buurt worden.

7 opmerkingen:

  1. Whahahahhahahah wat een giller weer.
    Ik hoop dat jullie nou van alle muizen af zijn .

    Groetjes Debby en Co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is een nieuw gezegde geboren:
    "Hij zwijgt als Joran". Maar wat betekent het nu eigenlijk?
    Is het:"hij zegt helemaal niets" of "hij liegt alles bij elkaar wat los en vast zit"?
    Als hierover iets meer duidelijkheid over zal zijn kan het ingevoerd worden in de Nederlandse taal en ik weet zeker dat het aan zal slaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is waar wat ze zeggen ... Beter een goede buur als een verre vriend ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Over iets meer dan 1,5 week gaan wij 3 weken op vakantie. Jullie mogen onze 2 katten lenen. Voor de jacht naar de muizen. Ik kan vertellen dat werkt beter dan een muizenval, je hebt alleen kans dat het huis afgebroken wordt1 :D.

    Veel succes met het killen van de muizen.

    Groetjes,
    Meriam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk, koffie erbij en... ouderwets genieten van je schrijfstijl...

    Bedankt !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En toch snap ik het niet helemaal ....... Bivakkeren ze ruim 2 maanden van het jaar bij een MUIS in Orlando en thuis doen ze er alles aan om de muizen te, hoe zeggen we dat netjes, elimineren ;-) Rare wezens die mensen ;-)

    Ik heb weer heerlijk genoten van je verhaal. Dat jullie komende maanden vrij van muizenissen mogen blijven.

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een schitterende muizenval. En de volgende keer dus geen pindakaas maar spek op de val !!

    BeantwoordenVerwijderen